Avietės ir Žmogus

Jai – 72 metai. Prieš porą metų jai šuntuotos širdies kraujagyslės. Ji dirba Garliavoje spaudos platintoja. Ir ji gerai žino, kur Prienų miškuose auga avietės…

Ta puiki moteris atnešė nemažą kibirėlį aviečių. Dabar mes žiemą turėsime džiovintų aviečių, nes manoji nusipirko tokį elektrinį džiovintuvą – ir jums rekomenduoju! Labai patogus žolelėms, uogoms, vaisiams, grybams džiovinti.

*

Valgysime avietes, gal jomis gydysimės ir galvosime apie Žmogų, kuris negalvoja apie gyvenimo negandas, o skleidžia energiją ir gėrį. Noriu iš jos pasimokyti!

Žinoma, mes irgi netinginiaujame, žiemai ruošiamės, savo didelei šeimai jau išvirėme 52 puslitrius aviečių ir mėlynių uogienės. O jūs kokias uogienes verdate? Kokios jūsų kulinarinės paslaptys? Pasidalykite…

Atsakymai

Viktorija, 2010-07-08 21:29:07

Aviečių, mėlynių, vyšnių,serbentų,braškių… Ne tik verdu, bet ir šaldau. 🙂 Na, o jūs dėstytojau tikrai, kad netinginiaujat, nemažai jau privirėt 🙂

Artūras, 2010-07-08 22:42:16

Užmetęs akį nuotrauką, pamaniau, kad bus kalbama apie modernaus meno instaliaciją :). Perskaičiau tekstą, saldu pasidarė. Aviečių arbata žiemą – nuostabu, bet kai valgau uogienę, tai labai kauliukų tarp dantų prilenda.:) Dėl tų 52 puslitrių apie jus tik galvos ir galvos…

Artūras, 2010-07-08 22:42:55

sėkliukių, ne kauliukų, tiksliau sakant.

Rasa, 2010-07-08 23:52:13

Kažkada virdavau visko po 10l. metams, tai susidarydavo laaaabai daug: vyšnių, braškių, serbentų, agrastų, obuolių, kriaušių ir t.t. Augant vaikams, kiekiai proporcingai mažėjo 🙂 Šiuo metu neverdu beveik nieko, po truputį trintų su cukrum uogų užsišaldau. Ko nors ypatingo- žemuogių pav. Obuolienę valgom visus metus šviežią, obuoliai pas tėvus gerai laikosi iki vasaros, tai išsiverdu, kiek suvalgom, paskui vėl pora litrų šviežiai. Iš ypatingesnių- erškėtuogių uogienė, šaltalankių sultys skanu, aviečių sirupas (uogienėj galima rasti kirminuką, man nepatinka :), skanu abrikosų uogienė. Visada uogienes verdu tik iš dykai gautų uogų (iš principo :), nes jei perku uogas, tai jau reik išnaudot jas pilnai ir… suvalgyt šviežias, kol visi vitaminai švieži…:)

Mėgstu medų dabar. Šviežią, skystą, savų bičių 🙂

Džiovinuosi miško avietes su šakelėmis, labai puikus vaistas, nes ir kambliukai (mes taip vadinam) su lapeliais gydo.