Mes verdame uogienes trims šeimoms. Turėtume paruošti apie 100 puslitrinių ir mažesnių indelių. Vaikai uogienių neverda. Jie neturi laiko ir nėra motyvuoti – jie turi senelius. Uogienes virti – senelių pareiga. Prisiminsite, vaikai?
*
-
Šiemet braškių uogienės nevirėme – dar nuo pernai turime. Kažkaip nebemėgstame mes braškių uogienės. Pasigaminome trintų sušaldytų – tokias mėgstame!
-
Jau išsivirėme „normą“ juodųjų serbentų uogienės. Serbentai – iš mūsų sodo. Juodieji serbentai didina hemoglobino kiekį kraujyje (tai gerai!) – pats patikrinau. Bet daug negalima – tirština kraują. Apie viską pagalvota!
-
Išsivirėme ir dar išsivirsime daug daug mėlynių uogienės! Labai sveika. Visi suaugusieji, išskyrus žentą, nešioja akinius – reikia mėlynių. Mėlynės – mano pirmas vaistas suskaudus skrandžiui, esant virškinimo sutrikimams.
-
Pasidarysime trintų sušaldytų aviečių tyrelės ir išsivirsime aviečių uogienės. Labai padeda persišaldžius. Padeda, jei labai tiki, kad padeda.
-
Visi mėgstame slyvienes. Pasidarysime daug, kelių rūšių. „Užkietėjo viduriai – slyvos tiks labai, labai!“
-
Bruknių uogienė su kriaušėmis, su obuoliais – šventė. Visada primena šventę, kai valgome keptą paukštieną su tokia uogiene. Kasmet pritrūksta, tai šiemet išsivirsime daug!
-
Obuolienių daug liko nuo pernai, šiemet nevirsime. Juo labiau, kad ir obuolių prie namų ir sode iš viso yra 17. O gal 19?
-
Ledai su vyšnių uogiene. Blynai su vyšnių uogiene. Et, ką čia pasakoti! Bet kiek darbo su tais kauliukais…
***
O dabar jūs patarkite, pasiūlykite – ką ir kaip jūs darote? Žiema bus šalta!
Atsakymai
Burgis, 2011-07-11 19:42:34
Reitingams…
Vaiva, 2011-07-11 21:38:11
Šaltalankių uogienė ir juodųjų aronijų su svarainiais irgi skanios,gražios, o svarbiausia daug vitaminų :), va čia papildymui prie jūsiškių…
Erika, 2011-07-11 22:59:34
Uogienė iš persikų ir nektarinų.Nežinau kaip dėl vitaminų, bet laaaabai skani.Ir cukraus reikia dėti nedaug 🙂
Liutauras, 2011-07-11 23:30:10
tikra tiesa, su obuoliais striuka. uogienės pakentės, bet vat iš ko vyną spaust? 🙂
Burgis, 2011-07-12 09:11:54
Užmiršau paminėti – mes superkame ekologišką žaliavą: miško avietes, slyvas, vyšnias ir kt. Prašau siūlyti, nesiderėsime!
Kestutis, 2011-07-13 11:06:06
Obuolienę galima virti su poskoniu ar paslaptimi, nežinau kaip vadinti. Pabandykite su mandarino žievelė, sauja bruknių ar spanguolių.
Andrius, 2011-07-13 21:42:16
O mūsų krašte obuolienė vadinama “obuolių koše”. Ir į ją močiutė virdama dėdavo cinamono. Labai puikus skonis gaudavosi.
Gaila tik kad šiuolaikinio maisto ir gyvenimo būdo sugadinti mūsų organizmai retą uogienę toleruoja. Rūgštys kyla…
Burgis, 2011-07-14 08:32:02
Andriui: taip ir mes vaikystėje tai vadindavome obuolių koše. O cinamono užsibarstome, kai valgome, – pagal skonį. Ačiū, kad priminėte – kartais pamirštu, kaip tai pagerina skonį. Be to, labai sveika!