Mes verdame uogienes

Mes verdame uogienes trims šeimoms. Turėtume paruošti apie 100 puslitrinių ir mažesnių indelių. Vaikai uogienių neverda. Jie neturi laiko ir nėra motyvuoti – jie turi senelius. Uogienes virti – senelių pareiga. Prisiminsite, vaikai?

*

  1. Šiemet braškių uogienės nevirėme – dar nuo pernai turime. Kažkaip nebemėgstame mes braškių uogienės. Pasigaminome trintų sušaldytų – tokias mėgstame!

  2. Jau išsivirėme „normą“ juodųjų serbentų uogienės. Serbentai – iš mūsų sodo. Juodieji serbentai didina hemoglobino kiekį kraujyje (tai gerai!) – pats patikrinau. Bet daug negalima – tirština kraują. Apie viską pagalvota!

  3. Išsivirėme ir dar išsivirsime daug daug mėlynių uogienės! Labai sveika. Visi suaugusieji, išskyrus žentą, nešioja akinius – reikia mėlynių. Mėlynės – mano pirmas vaistas suskaudus skrandžiui, esant virškinimo sutrikimams.

  4. Pasidarysime trintų sušaldytų aviečių tyrelės ir išsivirsime aviečių uogienės. Labai padeda persišaldžius. Padeda, jei labai tiki, kad padeda.

  5. Visi mėgstame slyvienes. Pasidarysime daug, kelių rūšių. „Užkietėjo viduriai – slyvos tiks labai, labai!“

  6. Bruknių uogienė su kriaušėmis, su obuoliais – šventė. Visada primena šventę, kai valgome keptą paukštieną su tokia uogiene. Kasmet pritrūksta, tai šiemet išsivirsime daug!

  7. Obuolienių daug liko nuo pernai, šiemet nevirsime. Juo labiau, kad ir obuolių prie namų ir sode iš viso yra 17. O gal 19?

  8. Ledai su vyšnių uogiene. Blynai su vyšnių uogiene. Et, ką čia pasakoti! Bet kiek darbo su tais kauliukais…

***

O dabar jūs patarkite, pasiūlykite – ką ir kaip jūs darote? Žiema bus šalta!

Atsakymai

Burgis, 2011-07-11 19:42:34

Reitingams…

Vaiva, 2011-07-11 21:38:11

Šaltalankių uogienė ir juodųjų aronijų su svarainiais irgi skanios,gražios, o svarbiausia daug vitaminų :), va čia papildymui prie jūsiškių…

Erika, 2011-07-11 22:59:34

Uogienė iš persikų ir nektarinų.Nežinau kaip dėl vitaminų, bet laaaabai skani.Ir cukraus reikia dėti nedaug 🙂

Liutauras, 2011-07-11 23:30:10

tikra tiesa, su obuoliais striuka. uogienės pakentės, bet vat iš ko vyną spaust? 🙂

Burgis, 2011-07-12 09:11:54

Užmiršau paminėti – mes superkame ekologišką žaliavą: miško avietes, slyvas, vyšnias ir kt. Prašau siūlyti, nesiderėsime!

Kestutis, 2011-07-13 11:06:06

Obuolienę galima virti su poskoniu ar paslaptimi, nežinau kaip vadinti. Pabandykite su mandarino žievelė, sauja bruknių ar spanguolių.

Andrius, 2011-07-13 21:42:16

O mūsų krašte obuolienė vadinama “obuolių koše”. Ir į ją močiutė virdama dėdavo cinamono. Labai puikus skonis gaudavosi.

Gaila tik kad šiuolaikinio maisto ir gyvenimo būdo sugadinti mūsų organizmai retą uogienę toleruoja. Rūgštys kyla…

Burgis, 2011-07-14 08:32:02

Andriui: taip ir mes vaikystėje tai vadindavome obuolių koše. O cinamono užsibarstome, kai valgome, – pagal skonį. Ačiū, kad priminėte – kartais pamirštu, kaip tai pagerina skonį. Be to, labai sveika!